Понеделник, 20-ти септември 2021 г. | 23:59:18

Артбележник

Актрисата Диана Димитрова нарисува живота си

Родената в Добрич  актриса Диана Димитрова се оказа и завидно талантлива художничка, която подреди трета самостоятелна изложба. Авторските й творби ще бъдат представени на 11 ноември от 18.30 часа  в столичната галерия "Професор Васил Геров".  
Творчеството на 24-годишната изгряваща звезда изобилства от  ярки портрети,  често пресъздадени само в черно и бяло. От платната й надничат пораснали момичета с разкрепостена  или свенлива хубост, с  широко отворени очи – такива, в  които се побира цялата вселена. Изящни или борбени, прегърнати или самотни, силуетите на десетки женски образи магнетично ще се очертават в експозиционните зали. Героините на Диана неизменно си проправят път към сърцата на зрителите, а излъчването на лицата им сгъстява визуалното пространство в платната. Художничката ги подрежда: ''Някой открадна звездите тази нощ'', ''Нямам време'', ''Надежда”… Срокът за разглеждането им изтича в края на месеца.
Само на 15 ноември  почитателите на  младата дама ще могат да видят едни други, театрални картини, подредени в моноспектакъла й "Въпреки всичко". Столичният клуб "Ялта" ще се преобрази в сцена за артистичното превъплъщение на Диана, което ще ухае на  ябълки и портокали. Стокхолмският синдром ще е най-малкото нещо, което ще се случи на зрителите.  А посланието към тях ще бъде, че  зад най-големите страхове и достойнства стои една единствена дума – Любов. Спектакълът  ще се нареди сред вдъхновяващите събития в Нощта на театрите с начало от 21.00 часа.
Пресъздаването на истории, искреността  и енергията на изкуството привличат Диана Димитрова от детските  години.  Стремежът да създава красота я повежда първо  към Художествената академия. След един труден за преглъщане семестър, тя  решава да се отправи към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Приета  е първа по успех, а усещането, че се е озовала на правилното място, става все по-силно. Заваляват невъзможни за прескачане предложения   от известни български фотографи, които избират чаровното момиче  като предпочитан модел. Първите успехи на театралната сцена са съпроводени с признание за дарбата й на художник. Актрисата споделя: "Рисувам живота си. В болката не винаги има само черно, има и красиви моменти, отрезвяващи, като бели паяжини, които ни докосват и ни казват важни неща”.