Петък, 14-ти юни 2024 г. | 04:44:57

Забележник

Кметът Николова в ролята на Витлеемска звезда

Детелина Николова l В иконографията червеният цвят на одеждите е символ на земния живот, а белият – на небесния.Детелина Николова l В иконографията червеният цвят на одеждите е символ на земния живот, а белият – на небесния.Звездна коледна благотворителност е обхванала кмета на Добрич Детелина Николова. "На 24 декември за десета поредна година Кметът на Добрич Детелина Николова и църковното настоятелство към храм "Света Троица" организират празничен коледен обяд за деца сирачета", пише в прессъобщение на кметството. Уведомяват ни, че 50 деца от социалните домове ще посетят храма, а после ще седнат на трапезата в социалната трапезария. "Малчуганите от социалните домове ще бъдат зарадвани и с коледни торбички с лакомства, подарени лично от кмета Детелина Николова." Т.е., лично и без никакво тайнство в тихата и свята Бъдност, Кметът с главно К ще слезе от общината и ще озари с дарове несретниците. И, за да няма съмнение какво се случва, следва пояснение: "По този начин благодарение на църквата, община Добрич и щедри спонсори децата ще отпразнуват Коледа за десета поредна година." Мдаааа... подаръците са осигурени от други, чиито имена, както изисква благоприличието, не се афишират. Но сираците със сигурност ще разберат на кого трябва да са благодарни.

Коментари  

+1 #4 Въздух 25-12-2014 21:45
"Освен това чрез закупените велосипеди като най-екологично чист транспорт се утвърждава и мобилността на туристите, което води не само до здравословен начин на живот, но и до опознаване на нови култури и държави."
Мусака, дроб-сарма, тюрлюгювеч и дрънкалинщини от диарични фрази пред "Фокус".
Цитиране
+2 #3 Въздух 24-12-2014 22:04
Коледарю, лошото му на обяда е, че е веднъж в годината. Което като за обяд е твърде бедно откъм калорийна стойност на годишна база кметска благограбителност...
Цитиране
+1 #2 обективен 24-12-2014 10:28
На обяда нищо лошо му няма.Но това с торбичките ни идва в по-вече.Никой не вярва ,че са с лични средства.А ако е така,кому е нужно да се афишира!!!
Цитиране
-3 #1 Коледар 24-12-2014 07:42
Авторът на тази статийка май прелива от злоба навръх Коледа ? И кое му е лошото на обяда за деца от домове?
Цитиране