Новини

Вече няма жилища без ток и вода в Добрич, но 61 къщи са негодни

Военнослужещи оказват помощ при преодоляване на последиците от наводнението | Снимка: Министерство на отбранатаВоеннослужещи оказват помощ при преодоляване на последиците от наводнението | Снимка: Министерство на отбранатаЕл. захранването на Добрич е възстановено, а водоподаването в града е  нормално, съобщават от пресслужбата на община Добрич. Екипи на Пожарна безопасност са отводнили в района на фирма "Бряст" и улица "Индже войвода".  ВиК извършва текущи дейности по възникнали аварии.
Екипи на А. С. А. България почистват и измиват по  бул. "Русия" и в района на Хуманитарна гимназия. Районната ветеринарно–медицинска служба е в готовност да реагира при наличието на сигнали за умрели животни. Днес се извършва дезинфекция в района на Хуманитарна гимназия. Ще започне и обработка против гризачи в целия град.  
Шест екипа от общински служители продължават да описват пораженията. До настоящия момент са депозирани 738 заявления за щети в жилищните имоти, а 587 от къщите вече са обходени. От пострадалите семейства досега са постъпили 42 молби за настаняване в общински жилища. При бедствието в Добрич 16 жилищни сгради са срутени, а 27 са опасни и трябва да бъдат съборени. Други 18 къщи, пострадали при наводнението на 20 юни, трябва да бъдат укрепени.
45 военнослужещи от състава на Сухопътните войски разчистват жилищния комплекс "Юготизток", Диагностично – консултативния център II и дерето на Суха река. От РЗИ информират, че остава в сила предупреждението да не се използва вода за питейно-битови цели-пиене, миене, готвене, къпане, към потребителите, ползващи вода от Зона Добрич - Запад - района над железопътната линия, който включва рилските блокове, района около бившите казарми, западна промишлена зона и квартал Рилци. Изследваните през почивните дни проби от тези зони не отговарят по микробиологични показатели. В тях продължава съвместното пробонабиране на РЗИ с представители на ВиК, както от крана на консуматора, така и от помпените станции.