Новини

Въргала проговори на ромски в Каварна

"Одевел те дел туменге зурлите тай бахталипе!" С тези думи актьорът Влади Въргала поздрави днес в Каварна ромите от квартал "Хаджи Димитър". "За мен няма  няма разлика в цвета на кожата и вероизповеданието на човека", обясни от трибуната Въргала, който се беше дегизирил като типичен ром  – черен костюм, бели обувки и розово бомбе.
Колоритният актьор и журналистът Васил Иванов са тазгодишните почетни роми на Каварна. Отличието се връчва традиционно вече осма година по случай Международния ден на ромите за принос в развитието на етническата толерантност, съобщават от морската община.
"Ти си просто човек, а къде ще живееш и как ще живееш, това е личен избор", заяви посланието си Въргала, след като получи приза. Васил Иванов пък даде за пример ромския квартал "Хаджи Димитър" с хубавите къщи и асфалтирани улици.
За празника ромите бяха поздравени и от кмета на общината Цонко Цонев, който ги зарадва с новината, че ще осигури нови работни места, тъй като предстои този месец да заработи фабриката за рапани, която се намира в квартала. С усмивка Цонев допълни, че се надява някой ден и той да бъде удостоен с приза "почетен ром", допълват от пресслужбата на Каварна.