Неделя, 16-ти юни 2024 г. | 01:46:54

Новини

Човекът паяк създаде организация за сигурността на спасителите

"Сигурността на спасителите е твърде отговорна задача, за да се остави в ръцете на държавните безотговорни институции, служители и политици. Чрез прозрачност, независимост и придобиване на ноу-хау от най-добрите в света, ние ще разбием статуквото на монопола на псевдо-спасителни организации, които заблуждават обществото у нас и източват големи финанси и ресурси (предназначени за спасяване) за лични и комерсиални цели." Думите са на сънародника ни Иван Кристоф, известен като Човекът паяк. На 5 декември, точно в Деня на доброволеца, Кристоф създаде  Международна мрежа на експерти по вертикални oперации (International Vertical Access Network – I.V.A.N.).
 Иван Кристоф Иван КристофЧленовете на организацията ще помагат на български инициативи в сферата на височинно-въжени и въздушнo-въжени операции за издирване и спасяванe (Search and Rescue). В рамките на мрежата инструктори пилоти и техници по въже – достъпни операции от цял свят могат да обучават и сертифицират доброволци-спасители по международни сертификати.
В организацията са поканени световно признати експерти и инструктори, които ще консултират как по-ефективно да се развиват тренировъчните методологии и развитието на спасителни операции. Техническата поддръжка ще се предостави от международни компании, производители, както и световни лидери в ИТК и специализирана екипировка.
Уебстраницата ivan.bg ще има нова визия, която ще бъде предоставена на доброволци да я менажират и вкарват бази данни за спасителни операции и съдържание на визуална документация в Облака, списък и портфолио на инструкторите и доброволци спасители,
Тренировъчни бази за доброволци спасители в следните градове са в София,
Велинград, Дубай.
За повече информация по проекта стартира и нова ФБ страница. Виж тук.
Последни новини