Петък, 12-ти юли 2024 г. | 23:37:56

Новини

Шофьор отказва дрегер, топи катаджиите в съда

Глоба от 2 000 лева и отнемане на книжката за 2 години потвърди Районният съд в Добрич за шофьор, отказал да даде алкохолна проба.
Лекият автомобил БМВ 545И е спрян за проверка от служители на Първо РУП на 6 септември в 20.15 часа. Водачът с инициали И.Г.М. отказва да се подложи на дрегер или кръвна проба, за да докаже, че не шофира в нетрезво състояние. Един от служителите на реда му пише акт в присъствието на петима свидетели.
Нарушителят се обръща към съда с жалба, в която твърди, че в Деня на Съединението не е бил зад волана на въпросния автомобил. Полицаите свидетелстват как по време на проверката возилото е управлявано точно от този водач, а в колата му не е имало пътници. Приложени са и писмени доказателства. Съдебният състав приема, че показанията са достатъчно последователни, логични, непротиворечиви, базирани на непосредствени възприятия. Длъжностните лица са спазили закона и не са нарушили правото на защита. Санкцията им съответства на извършеното  провинение с висока обществена опасност. Лишаването от управление на  моторно превозно средство за срок от 24 месеца и глобата от 2000 лв. могат да се обжалват пред Окръжния съд в 15-дневен срок.
Последни новини