Петък, 12-ти юли 2024 г. | 23:58:13

Новини

Община Добрич: Внимание! Има опасност от падащи предмети и клони!

Очакват се буреносни ветрове в новогодишната нощ, съществува опасност от  падащи предмети, дървета, сухи клони на дървета и ламарини, предупреждават ог община Добрич. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология  филиал Варна при Българската академия на науките от вечерта на 30.12.2014 година до обяд на 1-ви януари 2015 година вятърът от север отново ще се усили и през нощта на 31.12.2014 ще достигне със скорост 15-18 м./сек и с пориви до 22-28 м. /сек. На 1-ви януари ще се ориентира от север със скорост 15-20 м./сек., като в следобедните часове ще се ориентира от север-северозапад и постепенно ще отслабва.  
От община Добрич умоляват гражданите да запазят спокойствие, да затворят прозорците на домове, офиси и балкони и отстранят от тях всички неукрепени предмети, като антени, саксии и др. и не предприемат излизания извън домовете си в случай, че това не е наложително с оглед на тяхната безопасност.
Движението да става далеч от сгради електрически, осветителни стълбове и дървета ! На водачите на МПС се препоръчва да спират автомобилите на открито място далеч от електропроводи, осветителни стълбове и дървета.
Последни новини