Събота, 13-ти юли 2024 г. | 00:40:48

Новини

Карнавални одежди и габровски хумор влизат в Двореца през лятото

Карнавал в ГабровоКарнавал в ГабровоДомът на хумора в Габрово резервира летни дати за представянето на интересна експозиция в Балчик.  Изложбата: ДА ЖИВЕЕ КАРНАВАЛЪТ!/ Long Live the Carnival! ще  очаква своите български и чуждестранни посетители в Културен център Двореца от средата на 2015 година.   
Уредникът Венета Козарева информира, че ще бъдат показани  костюми, снимки и филми от габровски и европейски карнавали,  от празнични дефилета в страната и чужбина. Ще бъдат подредени любопитни кътчета,  посветени на социални ритуали, приключения и приятни изненади. Домът на хумора е пазител на спомени от побратимени карнавални градове в Белгия, Германия, Франция, Швейцария, Австрия. Фондът му съхранява  изобилна колекция от пъстроцветни мигове на веселие. Десетки фотоси документират привличането на децата и младите хора към  маскарадните традиции.
Не му трябва на габровеца кой знае какво, за да си направи карнавален грим– само една паница с брашно. Той обаче владее и много други средства за преобразяване и смехотерапия. Дали те ще подействат  край морето, ще разберем на 16 юли догодина. Венета Козарева отбелязва, че карнавалът е   дългоочаквано  събитие за много хора – да се втурнат, да изживеят нещо в делника и извън него. По думите й карнавалният дух  трябва да изскочи от бутилката, а откриването на изложбата ще е един добър тласък за това.
Последни новини