Събота, 13-ти юли 2024 г. | 00:47:31

Новини

В отворено писмо граждани искат от РЗИ – Добрич да дава информация за К-19

РЗИ-Добрич да възобнови пресконференциите или поне да дава подробна информация за разпространението на короновируса чрез комюникета, настояват граждани на Добрич в отворено писмо. За кратко време постът, публикуван във фейсбук от д-р Йордан Борисов,  беше подкрепен от десетки граждани. 
Ето пълния текст на писмото, адресирано до д-р Светла Ангелова, директор на РЗИ-Добрич:

Уважаема д-р Ангелова,
Поводът за това писмо е липсата на информация за разпространението на COVID-19 в Добричка област. От известно време, за съжаление, информацията, която споделя информационния сайт на поверената Ви инспекция е непълна и не може да ориентира нас, търсещите хора, за това как се развива пандемията в град Добрич. Затова настойчиво молим да възобновите редовните пресконференции или поне да давате комюникета, от които да е ясно колко са направените тестове в Добрич за денонощието, какъв процент са положителните проби, колко тестове са повторни и колко от тях са на позитивни пациенти. Колко инфектирани лица са хоспитализирани, колко са поставени под карантина, има ли огнища на заразата...
Напомняме, че правото на информация е гражданско право, залегнало в Хартата за правата на човека. А липсата на информация в пандемията ражда дезинформация.

Група граждани на Добрич - учители, родители, лекари

Междувременно в друг пост учители от СУ "П.Р. Славейков" възнегодуваха срещу нареждане на РЗИ–Добрич, според което прозорците в коридорите на школото трябва да се държат непрекъснато отворени. "Като добавим и разтворените врати и прозорци и в класните стаи, резултатът е един голям ветрилник. Или искат да ни разболеят час по-скоро?", пита госпожа Пенка Ангелова.
Последни новини