Новини

На 1 май в Каварна: Рокаджийско влакче и културна Пирамида

С рокаджийско влакче и културна сграда, наречена Пирамида, се сдобиха каварненци на празника на труда. Атракционното превозно средство носи музикалното име Red Rock ‘N Roll Train и ще вози пътници от  автогарата на Каварна до морската зона. Първите пътници на увеселителното влакче днес бяха вокалистът на група "Конкурент" Емил Анчев и кметът на Каварна Цонко Цонев, съобщават от морската община.
В момента тренът е с един вагон, в който има 24 седящи места, но през активния летен сезон вагоните ще бъдат два. Ще се движат от 08.00 до 21.00 часа, а цената на билета ще бъде аналогична с тази за градския транспорт.
Пак днес беше официално прерязана лентата на обновената Пирамида. Тя се намира в центъра на града и е строена преди 20 години като  атрактивна дискотека с формата на пирамида. От миналата година е собственост на общината, обясни наскоро пред Бележник  кметът Цонко Цонев. След ремонт за 70 хиляди лева Пирамидата отново е въведена в експлоатация. Гости на откриването й бяха Димитър Стефанов – кмет на община Тутракан, Здравко Георгиев и Кристияна Вълчева и представители на общинска администрация.
В сградата ще се извършва културна дейност и ще се ползва безплатно от самодейните състави към НЧ "Съгласие - 1890". На 15 май, във вихъра на рапа с Румънеца и Енечев, в Пирамидата  ще бъдат открити бар и дискотека.
Тази вечер от 20.00 часа пък е предвиден концерт на група "Конкурент", в който меломаните ще чуят за първи път песните от новия албум на бандата.