Новини

Кметът на Каварна уличи общински съветник в конфликт на интереси

Красимир КръстевКрасимир КръстевКметът на Каварна Цонко Цонев е подал в понеделник сигнал за конфликт на интереси в действията на общинския съветник Красимир Кръстев. Казусът е следният – в качеството си на общински съветник от ОбС Каварна Красимир Кръстев гласува за продажба на право на строеж на общински имот и после се явява на търг за същия имот. Хронологично историята изглежда така:
На 27.01.2015 година ОбС дава съгласие за учредяване на право на строеж за търговия и обслужване върху поземлен имот с идентификатор 35064.501.4329 по КККР на гр. Каварна, общ. Каварна, урбанизирана територия, с площ от 1925 кв.м. Кръстев, който е заместник-председател на ОбС Каварна и председател на постоянната комисия по териториално развитие и комуникации, гласува "За".
Миналата седмица се провежда въпросният търг за имота, в който един от участниците е ЕООД "Ентърпрайз", собственост на общинския съветник Кръстев. В наддаването участва Диана Кръстева, съпруга на Красимир Кръстев, която е упълномощена да представлява мъжа си.
"Освен че става дума за явен конфликт на интереси, случката е прецедент в историята на община Каварна, обясни пред Бележник кметът Цонко Цонев. Заради административното нарушение той е сезирал Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Писмото до комисията е придружено с подробна документация.

Коментари  

0 #2 каси 10-03-2015 13:59
тук е така ... такива хора ни изяждат..такива хора ядът нашата родина...... и няма наказани
Цитиране
0 #1 бай Евлоги 10-03-2015 08:55
Толкова си тъп красьо, та чак и нагъл - глупак !
Цитиране