Новини

Кметът на Добрич инспектирала пострадалите от наводнението райони

Снимка: Община ДобричСнимка: Община ДобричКметът на Добрич Детелина Николова направи в събота оглед на пострадалите райони от наводнението, съобщават в понеделник от пресслужбата на общината. Николова посетила квартал "Югоизток", всички пострадали улици в района около Хуманитарна гимназия и Автогарата. Целта била да се прецени по какъв начин да продължи разчистването на отпадъците, които все още се изнасят от избените помещения на многоетажните блокове и от наводнените жилища. От изпратената от кметството снимка се вижда, че градоначалничката е разговаряла с пострадалите. Няма обаче никаква информация как са я посрещнали хората. Инспектирането не е огласявано пред медиите.
До момента е извършена дератизация и дезинфекция на обектите и прилежащите територии, пише в прессъобщението. От днес започва почистването на отпадъците от моста в село Богдан до Градски парк "Свети Георги". "Община Добрич апелира към гражданите и етажните собствености да предприемат мерки и да изнесат отпадъците от пострадалото имущество извън контейнерите за битова смет до края на юли." В началото на месец август е планирана повторна обработка на всички шахти на канализационната мрежа.

Коментари  

+3 #2 Дияна 16-07-2014 23:13
Обиколила целия град , а никой не я е видял ?Разговаряла с пострадалите? Като тръгнали хората към нея се качила в колата и си заминала....Ама си имаме снимкаааа :))) Браво!!!
Цитиране
+4 #1 niki jordanova 14-07-2014 23:01
Защо се почва от Богдан а не от дерето Темакс и Северен парк???Или защото госпожа Николова си има виличка там???
Цитиране