Новини

Кметълът осъди общински съветник за клевета

Цонко Цонев | Снимка: АрхивЦонко Цонев | Снимка: АрхивКметът на Каварна Цонко Цонев осъди общинския съветник Красимир Кръстев от РЗС за клевета, съобщиха от пресслужбата на кметството. 
Според решението на Бургаския районен съд от 14 януари 2014 година Кръстев трябва да заплати на Цонев 5000 лева за причинени неимуществени щети.
През юни 2012 година, по време на среща с персонала на болницата в Каварна съветникът е заявил, че  Цонко Цонев е купил душите на медицинските сестри със 100 лева допълнително възнаграждение. Освен това нарекъл кмета измамник, послужил си и с други обидни квалификации.

Решението на Бургаския съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Казусът кмет да осъди общински съветник е безпрецедентен  – случва се за първи път в 130 годишната история на ОбС– Каварна. Това е петото дело, което градоначалникът Цонко Цонев е завел за клевета и обида в последните шест години. Три от производствата приключиха с извинение и бяха прекратени през 2013 г., припомнят от общината. Наскоро пристигна решението и за четвъртото дело, в което гражданинът Николай Манолов беше осъден да заплати на кмета 8000 лв. за причинени неимуществени вреди.