Новини

1000 лева глоба за шамар на школска директорка

Мургавата И.А. ще плати 1000 лева, заради това, че ударила шамар на школска директорка, скубала я и я блъскала в коридора на училището в село Сепгемврийци. Районният съд в Каварна наложи санкцията, след като призна за виновна И.А. в нанасянето на лека телесна повреда по хулигански подбуди.  
На 21 януари т.г. около 10.00 ч. пострадалата  директорка В. М. тръгнала с личния  автомобил от град Каварна за работното  си място. Пътната обстановка се усложнила, а в мъглата пред нея  се движила кола, която забавила рязко ход. С несъобразена за пътните условия скорост  шофьорката  ударила другото возило в задната лява част. Катастрофата се разминала без пострадали. Водачите не пожелали да повикат КАТ,  директорката платила 50 лева за нанесените щети и продължила пътя си. В другата кола  обаче пътували синът и снахата на И.А. След като се прибрали у дома, те споделили пред роднините за катастрофата. Майката се отправила към училище "Христо Ботев" със своя съучастничка и била посрещната в коридора от директорката. Последвал силен шамар, при който пострадалата си ударила главата в стената и загубила ориентация.  След това била блъскана и  скубана  в коридора на училището с вулгарни думи и заплахи. Шумът   привлякъл вниманието на учениците и  на колегите, които избутали обвиняемите и прибрали директорката в учителската стая. Тя е получила сътресение на мозъка, удостоверява съдебно-медицинската експертиза.
Извършителката е съдействала на разследващите органи и има чисто съдебно минало. Това й осигурява минимално наказание за нападението над длъжностно лице на обществено място.  Наказателният кодекс  допуска до три години затвор за подобно престъпление. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Добрич.