Събота, 13-ти юли 2024 г. | 00:19:02

Лайф

През 2016-та модата ще бъде в синьо и розово

През 2016-та светът ще бъде във "ведро синьо" и "розов кварц". Това са цветовете на годината, определени от "Пантон", съобщи Асошиейтед прес. За пръв път компанията избира два цвята вместо един.
Ведрото синьо е близко до бебешкото. Розовият кварц също е светъл нюанс. Според Pantone тяхното съчетаване отразява тенденцията за полова неутралност, която се засили през изминалата година и ще остане и през 2016 г.
Компанията "Пантон" създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, и на прогнозите за непрекъснат интерес.
Фирмата е създадена през 50-те години на миналия век и първоначално е била просто печатница за рекламни материали. От 1999 година насам това е компанията, която диктува на света кои ще бъдат нюансите на годината, както за модата, облеклото и грима, така и за интериора.
Обикновено цветът е само един. Нека да си спомним, че през 2015-та цветът беше марсала. През тази година обаче за пръв път Pantone определи два цвята, или по-точно нюанса. Кварцово розовото е провокиращ, но в същото време нежен цвят. Много често го асоциираме с красивите сутрешни облаци. Небесно синьото е въздушен и фееричен цвят, напомнящ просторното синьо небе. Този нюанс на синьото ни кара да се усмихваме и да релаксираме.
Розовият кварц и небесно синьото са чудесна комбинация между топли и студени тонове.Тези два нюанса внасят баланс и оставят усещане за мекота и спокойствие в душата ни. Това са цветовете, които според експерти ще бъдат най-популярни в модната индустрия през идната 2016 г.