Събота, 13-ти юли 2024 г. | 00:36:11

Забележник

Кметицата Николова произнася Великденско слово като патриарх

Детелина Николова като патриарх | Колаж: Илия ВълчевДетелина Николова като патриарх | Колаж: Илия Вълчев"Кметът Детелина Николова отправи поздрав за Великден към гражданите на Добрич", съобщава на Христовия празник радио Добруджа и цитира словото на първата дама. Виж ТУК. От поздравлението й става ясно, че Великден е повод да се обърнем назад, "за да узнаем, че сме станали по-добри".

С проповеднически тон кметицата заявява, че празникът "възвестява възкресението на добродетелите, на истинските ценности, за които често нямаме сетива, а няма нищо по-хубаво от това децата ни да растат с вяра в бъдното и доброто, да съграждаме, да бъдем по-човеколюбиви и искрени, по-успешни и по-възнаградени, да дадем верния път на себе си, на хората около нас, на децата си." След това, досущ  като един патриарх, тя зове да отправим молитва "за любов и прошка, мир и благополучие и достоен хармоничен живот." Явно, каквото и да са казали духовните пастири на Добрич по време на тържествената литургия, то е било бледно и недостатъчно в очите на градоначалничката.
Тъй като в Добрич има десетки други вероизповедания, вярваме, че като един добър политик, Детелина Николова ще влезе в ролята на ходжа, на равин, на Далай Лама, на Учител на Бяло братство и прочие, и ще поздрави по подобаващ начин всички религиозни общности по време на техните празници.

Коментари  

+4 #1 Августина Неблажена 03-05-2014 21:34
Христос воскресе, Детелино! Не вярвам сетивата ни да проработят по-добре след толкова козунаци и яйца! Ех, как ще узнаем колко по-добри сме станали!
Цитиране