Петък, 12-ти юли 2024 г. | 23:13:23

Забележник

Кметът Детелина Николова като Бюро по труда

Детелина НиколоваДетелина НиколоваКметът Детелина Николова ще се срещне с избраните безработни жители, които ще бъдат назначени от оператора на депото – Консорциум "РСУО – Добрич" на длъжност "Сортировчик". С тази положителна новина започва днешно прессъобщение на община Добрич, изпратено до местните медии. Научаваме, че "избраните" безработни са от село Стожер. Те щели да  обслужват съоръжението за сепариране и да разпределят материалите за рециклиране по вид и цвят. От лийда на текста (водещо изречение б.а.) гордо би следвало да заключим, че имаме един изключителен градоначалник, който толкова добре разрешава проблемите с безработицата на територията на общината, че вече започва да помага и на съседите от община Добричка. От доказателствената част обаче става ясно, че дейностите са по проект  "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич". А в най-най-последното изречение на прессъобщението научаваме, че операторът ще започне дейността си още преди въвеждане на обекта в експлоатация.
Съоръжението за преработка на боклука ще обслужва общините град Добрич, Добричка, Тервел, Каварна, Балчик, Шабла, Генерал Тошево, Крушари и Никола Козлево. Бенефициент наистина е община Добрич, но в необходимите 15 процента собствени финансови средства Добрич участва заедно с всички общини партньори. Според документа, публикуван на сайта МРРБ, Виж тук, целта на проекта не е да реши безработицата в региона, а да "допринесе за изпълнение на задълженията на Р. България като страна членка на ЕС ... за изграждане на устойчива система за обезвреждане на неопасните отпадъци в регион Добрич." Написани са и конкретни цели, в които отново не се споменава нищо за проблема с безработицата. Но вместо лийд, че дългоочакваното депо скоро ще стартира, водещата мисъл, пристигнала от общината е, че Кметът Николова ще си общува с безработни, които са Избрани. И кани журналисти!
Тези тоталитарни трикове се наричат пропаганда. Употребяват се за целенасочена подмяна на ценностите и за противопоставяне.

Коментари  

+1 #1 обективен 26-11-2014 13:00
Това може жената с този оскъден капацитет.А журналистите вместо да ходят да и слушат глупостите да бяха се поразровили в разграбването на тролейбусният транспорт!
Цитиране