Неделя, 16-ти юни 2024 г. | 01:58:28

Забележник

Има ли местна опозиция, или всички партии са в съглашателство срещу Добрич?

Някой да е чул партия да пита за непочистеното дере?Някой да е чул партия да пита за непочистеното дере?Разбит, мръсен и опасен за движение град. Животозастрашаващ воден проблем. Непочистено дере. Някой да е чул партия или сила да е потърсила отговорност за това?
В града се шири масово недоволство. Гражданите открито говорят срещу местната власт. Местната власт им обещава воден цикъл и светло бъдеще. Гражданите пак мърморят, властта ги нарича хейтъри. Е, и? От политическите сили ни вопъл, ни стон.
Някой да е обяснил, че така нареченият воден цикъл НЯМА ДА РЕШИ водните проблеми на Добрич? Някой да е излязъл публично и да е казал, че даже и проектът да бъде осъществен перфектно, безводието, задлъжнялостта и всички познати неволи ще си останат. Защото проектът въобще не обхваща целия воден цикъл, който започва от добиването на вода под земята, а не от ВиК мрежата в града.
Някой да е чул партия или сила да е потърсила отговорност от местната власт за неподдържаната инфраструктура. Някой да е надигнал глас за опасността от непочистеното дере? Някой да е чул да има опозиция изобщо? Защото опозицията е тази, която трябва да търси отговорност от властта. Опозицията е тази, която трябва да критикува, да показва, че има лидери и професионалисти, които могат да са следващите управляващи.
Кой обаче управлява Добрич и кой е в опозиция, е въпрос без ясен отговор. Местната и държавната власт в града са в някаква странна смес от представени, непредставени, чули, недочули и спотайващи се сили. Общинските избори преди две години бяха спечелени от Реформаторите с явна подкрепа на балотажа от ВМРО и тиха подкрепа от БСП. Реформаторите вече не са парламентарно представени. Управляващите сега,  както знаем, са коалиция от ГЕРБ и Патриотите. По квота Добрич се падна на Патриотите и затова областната управа плюс разни други служби са техни. А през зимата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че "не е случайно, че кметът на Добрич бил от ГЕРБ". Кметът Йорданов пък бил в залата, но не чул.
Това с нечуването е филм, който върви от години. В него жителите на Добрич са мръсни, отчаяни, бедни, жадни и гневни, а партиите са кротки, тихи и сънливи. По някакво странно съвпадение политическите сили в Добрич се събуждат точно преди избори и заспиват веднага след избора на поредния оглушал случаен човечец. И тихо и страшно градът изчезва.

Коментари  

+2 #6 Volen 09-10-2017 14:36
Mnogo smislen material na Uliana i umni i razumni komentari.Netarpimo tragichno e sastoianieto na grada i nedopustimo naglo i kopumpirano se upravliava ot mnogostradalnia i nedorazvit kmet.Otpor da se dade e nujno vednaga.Inache, gubim vsichki nie, nehtastnite danakoplatzi.
Цитиране
+1 #5 Димитров 09-10-2017 11:30
Целта на всички е да се докопат до властта.А дали са в управлението или в опозиция-няма никакво значение.Важно е единствено "облажването".Затова няма нито опозиция,нито властващи......
Цитиране
+2 #4 опозиционер 09-10-2017 10:01
Ние сме доволни. Я, с колко съветски града се побратимихме! През ден празници на съветската култура!... И това, когато ЕС и НАТО, в които уж членуваме, са наложили санкции на Путин за насилственото окупиране на части от независими съседни държави!
Цитиране
+11 #3 Пропилян мандат 09-10-2017 00:29
Тука е пълен промискуитет! Зад управляващите няма политическа сила, затова те управляват заедно с довчерашните си опоненти. Вместо да потърси отговорност от предшественичката си за липсващите пари от сметището, водния цикъл и злополучния център - кметът тегли кредити като за последно, които обкръжението му усвоява, а ние ще продължим да изплащаме дълги години след като сме забравили името му... Зам. кметът пък е обхванат от пълна амнезия по отношение на реформаторските си намерения от предизборния период - както по отношение на центъра, така и за дерето, за сметопочистването, за всичко... Вместо да реализират идеите, заради които им дадохме власт и които ни убеждаваха, че имат - те фабрикуват уж граждански инициативи, които тепърва щели да дават идеи как да се управлява!?... Ало! На кого ги разправяте тия, бе!?... Жалко за мандата - четири изгубени години!... Снопове от векове... Златно жито, но грухани хора!...
Цитиране
+7 #2 Нено 08-10-2017 19:18
Цитат от Добричлия:
Предложение: Авторът на статията да я прочете публично на заседание на Общински съвет Добрич! Винаги има последна точка - "Изказвания на граждани". Ама и ние да знаем кога!!!

Ами прочетете я Вие! Авторът я е написал, а Вие можете да я прочетете на заседание! Така ще се присъедините явно към мнението на автора, вместо той да остава сам в това!
Цитиране
+8 #1 Добричлия 08-10-2017 18:21
Предложение: Авторът на статията да я прочете публично на заседание на Общински съвет Добрич! Винаги има последна точка - "Изказвания на граждани". Ама и ние да знаем кога!!!
Цитиране