Новини

Зукърбърг: Фейсбук ще въвежда бутон "не харесвам"

Марк ЗукърбъргМарк ЗукърбъргФейсбук (Facebook) работи по бутон "не харесвам", съобщи главният изпълнителен директор и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг, цитиран от световните агенции.
От години потребителите на Фейсбук искат да имат възможност да ползват бутон "не харесвам" като алтернатива на бутона "харесвам", каза Зукърбърг на събитие, на което отговаряше на въпроси, организирано в централата на компанията в Менло парк, Калифорния.
Зукърбърг призна, че бутонът "харесвам" не винаги е подходящ за някои съобщения, като например трагични новини, когато хората биха искали да изразят съчувствие, отбелязва Асошиейтед прес.
Той посочи, че компанията е избягвала създаването на бутона "не харесвам", който би могъл да се използва за гласуване срещу съобщенията, публикувани от други хора. Зукърбърг съобщи, че новият бутон е готов за тестване и скоро може да бъде пуснат за широка употреба в зависимост от това как се представи.
 С 1.49 милиарда потребители месечно в света Фейсбук е най-голямата международна социална мрежа. По данни към 2014 година потребителите са натиснали бутона "харесвам" 3.4 трилиона пъти, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.