Петък, 12-ти юли 2024 г. | 23:50:57

Новини

Жълт код е обявен за Добрич, студът идва със силен вятър

Жълт код за силен вятър е обявен за всички 28 области на страната, гласи информацията на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
До обед вятърът ще е умерен, след обяд ще започне духа силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух.
Облачността ще е променлива, често значителна и от запад на изток на места ще превали слаб дъжд, който в отделни райони ще премине в сняг, но бързо ще спре. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните, в повечето места, ще са между 4° и 9°.
Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.
Над планините ще бъде доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен вятър от северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна, с валежи предимно от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.
Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен, след обяд - до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Вълнението на морето ще е 1° - 2° бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.
Последни новини