Сряда, 29-ти май 2024 г. | 14:17:03

Новини

Заспал шофьор обърна автобуса Каварна – София в канавка

Обърнатият автобусОбърнатият автобусМалко след полунощ автобусът Каварна - София аварира и се обърна в канавка на магистрала "Хемус", близо до Шумен. Катастрофата е станала  в новата пътна отсечка на аутобана, в посока Белокопитово, съобщава Дарик.
Произшествието е станало с авотбуса, тръгнал снощи около 22.00 часа от Каварна.
Малко преди Шумен водачът, който беше зад волана на автобуса, заспа, загуби контрол над управлението, вследствие на което превозното средство излезе от пътното платно, и се килна на дясната си страна в канавката на магистралата, разказва един от пътниците Александър Василев. Цяло чудо е, че няма жертви и пострадали.
В автобуса не е имало никакви мерки за сигурност и безопасност. Липсвали дори от задължителните чукчета, с които при инцидент пътниците да могат да счупят стъклото и да излязат. Хората са излезли благодарение на помощта, която им е оказал шофьор, който е спрял автомобила си и счупил предното стъкло на автобуса, откъдето пътниците се измъкнали. Вратите били затиснати и нямало как да бъдат отворени.По думите на Василев абсолютно неадекватна е била реакцията на двамата шофьори след инцидента.
Все пак бързо е успял да дойде друг автобус на фирмата, който е извозил всички пътници до София.
Последни новини