Новини

Започва дезинфекция на домове и производствените сгради

Започва дезинфекция на почистените от наноси домове, производствени сгради и дворове, съобщават от община в Добрич. Обработките ще се извършват от "Дезинфекционна станция Добрич" ЕООД. Заявки се приемат на телефони 605 226 или 0889686610. Дезинфекцията ще се извършва с биоциден препарат Санифорт. На 25 юни от 5.30 часа беше извършена дезинфекция на открити площи и пространства на територията на град Добрич както следва:
Бул. "Русия“ (от кръстовището с бул. "25-ти септември") дясно платно, паркинг на магазин "Лидл", автогара, паркинг на магазин "Кауфланд", паркинг на магазин "Пени маркет", бул. "Русия" дясно платно, междублокови пространства на ж.к. "Югоизток" до ЦДГ 24, част от алеиите на градския парк.
Обработките се изпълняват от "Контики" ООД с биоциден препарат Санифорт. Дезинфекцията се извършва  със специализиран автомобил, снабден с моторна пръскачка.
Община град Добрич има готовност да започне пръскане срещу комари веднага след стабилизиране на времето. Последействието на препаратите е за 15-17 дни, което означава че за да има ефект и устойчивост на обработките, не трябва да вали.