Новини

Замък на феодал цъфна сред 100-те национални туристически обекти

Вълна от възмущение заля социалните мрежи, след като на корицата на книжката "Опознай България" цъфна частният замък в  Равадиново, собственост на баровеца Георги Тумпалов.  
Имението на феодала е на първа страница на книжката, на която туристи събират печати от 100-те национални туристически обекта. И хората недоволстват, защото частният обект е нареден до родни забележителности като храм-паметника "Александър Невски" и Рилския манастир", съобщава бТВ.
Готическият замък от фентъзи приказка – с духове, кули, винарна, от 19 години, е в строеж и буди любопитството на туристите покрай Созопол.
 Според упътването книжката "Опознай България" запознава гражданите с "природни забележителности и феномени, исторически места и паметници, археологически и архитектурни резервати, музеи, манастири и други обекти, свързани с богатото културно-историческо наследство".
Обяснението на Българския туристически съюз е, че собственикът на атракциона е платил за реклама на втората страница, но по грешка снимката била сложена на челно място. Отпечатани са 1800 книжки, преди да лъсне грешката.
Спряхме ги от пазара. Ще бъдат бракувани. Но самият обект е една реклама, както ви казах. Не е свързан с движение "100 национални туристически обекта", обяснява изпълнителният секретар на съюза Венцислав Удев.
Версията на ръководството на замъка е съвсем друга – те показват оферти от туристическия съюз. "Казаха, че имат действително интерес и ни изпратиха писмо, където предлагат да се присъединим към семейството на 100-те национални обекта, какво още можем да направим, включително колко струва влизането на заглавната страница", твърди Янко Кръстев, управител на замъка.
Въпреки твърденията на Българския туристически съюз сгрешените книжки все още се намират на пазара. В замъка пък са обидени и твърдят, че скандалът е провокиран от завистливи конкуренти. От туристическия съюз са готови да върнат парите на собственика на замъка, ако той си ги поиска.

Коментари  

0 #1 Ива 22-10-2017 16:27
ГЕОРГИ ТУМПАЛОВ Е ЕДНА ОТ НАЙ-ПРЕСТЪПНИТЕ МУТРИ НА ПРЕХОДА.
Цитиране