Вторник, 19-ти октомври 2021 г. | 01:30:32

Новини

Заловиха банда невръстни взломаджии – разбивали и крали магазини в Добрич

Разкрити и задържани са шестима тийнейджъри, взломявали и крали нощем магазините в Добрич, съобщават от ОД на МВР. Най-младият член на бандата е на 15 години, а най-възрастният е 21-годишен. От февруари до сега секстетът е извършил  серия взломни кражби от търговски обекти. На 12 май, след проведени оперативно-издирвателни дейности, криминалистите от Първо РУ МВР Добрич задържат 16-годишния Д.М., 15-годишния Ц.К., 17-годишния Г.Н., С.С. на 18 г., Н.И. на 21 г. и П.К. на 17 г.од. И шестимата са от град Добрич. Разбиват и крадат от магазините в различно съучастие.
Ето какво е вписано в "актива" на бандата до момента:
– Взломна кражба на дамска чанта и два скейтборда, извършена на 6 май, от търговски обект по ул. "Независимост" в град Добрич.
– Взломна кражба на пълнители и части за електронни цигари, извършена за времето от 22 април до 23 април, от търговски обект, находящ се по ул. „Батак” в град Добрич.
– Взломна кражба на риболовно оборудване, извършена на 21 април от търговски обект, находящ се по ул. "Батак" в град Добрич.
– Взломна кражба на два комплекта електронни цигари и пълнители с течности, извършена на 23 февруари от търговски обект, находящ се по ул. "Ген. Гурко" в град Добрич.
– Взломна кражба на 10 броя електронни цигари и течност за тях, извършена на 20 февруари от търговски обект, находящ се по ул. "Ген. Гурко" в град Добрич.

Част от инкриминираните вещи са открити и иззети по надлежния ред, допълват от пресцентъра на полицията. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.
Материалите са докладвани на РП Добрич.