Новини

Втори ден Добрич бедства без вода и ток

Двуметровата вълна, заляла Добрич в нощта срещу петък, нанесе неизчислими до момента поражения. Градът бедства вече втори ден. 2000 домакниства са без ел. захранване второ денонощие, а половината от абонатите на ВиК продължават да са без вода. Калната река, която приижда от индустриалната зона, създава огромни проблеми, съобщават от общината. Обстановката допълнително се влоши след гръмотевичната буря в ранния следобед на съботния ден. Канализацията отказва да поеме водата и я връща обратно.
Екипите на ВиК работят по отводнаване на  станциите в Минково и Приморци. От РЗИ информират, че след възстановяване на водоподаването, ще вземат проби, които ще бъдат готови едва след 48 часа. Дотогава трябва да се пие бутилирана или преварена вода. От дезинфекционната станция пък ще извършат дезинфекция на всички улици и на имотите, които са почистени, за да не се разпространяват на зарази.
Екипи на пожарната вчера работеха по отводняването на трафопостове и сгради в квартал "Югоизток" и на къщи в района на Хуманитарната гимназия. Над 700 сигнала за наводнени имоти са получили огнеборците. От Първо РУП са органзирали охрана на пострадалите имоти.