Новини

Водач без книжка тръгна да изпреварва, рани двама от друга кола и избяга

На връх Великден 50-годишен водач без книжка тръгна да изпреварва край Карапелит и стана причина друга кола да се блъсне в дърво. Двама са ранени, а виновникът за ПТП-то е избягал, съобщават от полицията в Добрич. Произшествето станало на 1 май, около 17:20 часа, на около километър след с. Карапелит, в посока град Тервел.
На място е установено, че 50-годишният Б.О, вочач на силистренски опел, тръгнал да изпреварва и навлязъл косо в лентата на изпреварвания лек автомобил БМВ с добричка регистрация. Двете коли се блъскат и напускат пътното платно вдясно по посока на движението си. Беемвето се удря челно в крайпътно дърво, а опелът спира в крайпътна канавка. Пострадали са хората от бавареца, които са от Добрич. 50-годишният водач Е.А. е получил фрактура на дясно ребро, а возещата се до него  А.И. , на 52 г., е с  фрактура на дясно бедро и подбедрица. Вместо да помогне на пострадалите, водачът на опела, избягва от местопроизшествието. Двамата ранени са настанени в МБАЛ Добрич, няма опасност за живота им. Малко по-късно полицията установява кой е причинил катастрофата. Става ясно, че 50-годишният Б.О. от село Подслон е карал без да е правоспоспособен.
Пак на 1 май е получено съобщение, че на 500 метра от КПП Дуранкулак джип кара извън пътното платно. На място е установено, че в автомобила има четирима души, водачът е от Добрич и е пиян – карал с 1,44 промила.  При последвалата справка в информационните масиви на МВР е установено, че колата  е с поставени регистрационни табели за лек автомобил "Рено". 30-годишният К.Р. от град Добрич е задържан за 24 часа в РУ МВР Шабла. Образувано досъдебно производство.