Новини

Виж кои добричлии са пострадали при пожара в Германия

Списък на пострадалите от пожара в Германия изпратиха от ОА, след като областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска провела телефонен разговор с българския консул във Франкфурт на Майн Стефан Димитров. 10 от 11-те пострадали са от Добричко, уточнили от Външно. Хората са в болница, но имат рани от травматологичен характер и няма опасност за живота на пациентите.
Припомняме, че по време на пожар  в дървена сграда в град Гуденсберг пострадаха 11 българи. Сградата, в която са живеели близо 50 българи и поляци, е напълно разрушена от пламъците.
Ето кои са пострадалите:
Установена е самоличността на Недялка Райчева Алексиева, с адресна регистрация в с. Крушари. Тя е била на амбулантно лечение и е изписана.
За тези пострадали, които са били  настанени в клиника в Касел, информацията е следната:
Султанка Северинова Сергеева от Добрич е изписана вчера.
Росица Димитрова Радева от Варна е оперирана между 19 и 20 октомври. Предстои й нова операция следващата седмица. Очаква се да остане в болницата между 10 и 14 дни.
На Петър Митанов Стоянов от Добрич му предстои операция следващата седмица.
При Стелян Галинов Митев от Добрич има съмнения за интоксикация, но последните резултати от кръвните изследвания са в норма. Предстои му операция следващата седмица. Очаква се да остане в болницата между 10 и 14 дни.
Севдалина Зоркова Стойчева, която е от Добрич, се намира в интензивното отделение на университетската клиника в гр. Гьотинген.
Полицията в Германия провежда разследване, което ще приключи в средата на следващата седмица. Работи се по три версии за причините за пожара:
1. Технически проблем, свързан с дефектен кабел на пералната машина в мазето.
2. непредумишлен палеж (изхвърлена цигара)
3. умишлен палеж (свободен достъп до сградата).
Консулство-Франкфурт продължава да поддържа връзка с полицията на гр. Хомберг (Frau Friebe).