Новини

Валията на Одрин пита губернатора Марчев за визите на турските граждани

Валията на Одрин г-н Дурсун Али Шахин гостува днес в Добрич, интересува се от политическата ситуация у нас и пита за визите на турските граждани, става ясно от прессъобшение на Областната администрация на Добрич. Гостът е бил на неофициална визита и се е срещнал областният управител Недко Марчев и неговия заместник Исмет Абил. Заедно с губернатора на Одрин в Добрич е пристигнал и Генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол.
Домакинът Недко Марчев запознал гостите със ситуацията в страната и изразил своята убеденост, че независимо как ще се развие политичският процес у нас, обществено значимите инициативи ще бъдат продължени и реализирани. Надявам се да има приемственост по въпроса с визите за турски граждани, които се издават за 72 часа. Такова решение несъмнено ще улесни посещението им в България, казал губернаторът на Добрич в отговор на питане на своя колега от Турция.
По време на срещата са  коментирани и въпроси, свързани с активизиране на туристическия обмен, развитието на потенциала в селското стопанство и проблема с бежанците.