Новини

В Добрич вече плащат за ЦДГ в нета, вижда се и менюто на децата

От тази седмица сайтът на община Добрич предлага електронни услуги, свързани с детските заведения и детска млечна кухня. Достъпът е чрез бутон Детски заведения и млечна кухня в лентата с Е-услуги на началната страница на сайта.
Родителите на децата, посещаващи детски ясли или детски градини, могат да се информират в нета за седмичното меню на децата си, да  проверят задълженията си за плащане на месечната такса, да прегледат отразените присъствия и отсъствия на детето/децата, а също така да заплатят онлайн – през ePay – таксата, ако имат задължения.
Специален модул от електронната услуга е на Детска млечна кухня – град Добрич. Той съдържа информация за условията за ползване на кухнята и актуално седмично меню. Предоставена е възможност за изтегляне на заявление за ползване на кухнята, за заявяване на е-купони и тяхната онлайн заверка. Потребителско име и парола се предоставят при подаване на заявление еднократно в Детска млечна кухня.
От новата е-услуга могат да се възползват родителите на деца, посещаващи детски ясли и детски градини в Добрич, както и всички клиенти на Детската млечна кухня.