Петък, 14-ти юни 2024 г. | 05:12:44

Новини

В Брюксел забраниха пиратките в Новогодишната нощ

Властите в Брюксел забраниха на гражданите да си организират собствена заря за посрещането на Нова година, съобщава БТА. След продължителни спорове между пожарните служби и градската управа, в белгийската столица все пак ще има фойерверки в центъра на града, но уредени от общината. Полицията ще изземва пиратки от всеки, у когото намери от  опасните бомбички.
Властите призовават гражданите, ако възнамеряват да присъстват на зарята в центъра на града, да оставят вкъщи домашните си любимци, както и да не носят със себе си стъклени бутилки и чаши, защото това може да доведе до наранявания.
Центърът на Брюксел ще бъде затворен привечер за автомобилно движение и достъпът ще бъде възможен само пеш и с обществен превоз. Около час преди полунощ се предвижда и движението за пешеходци да бъде блокирано, за да бъде избегнато опасно раздвижване на масите от хора или препълването на площадите.
Миналата година зарята в Брюксел бе наблюдавана на място от над 100 000 зрители. Предвижда се тази нощ градският транспорт да работи безплатно до 5.30 ч. на 1 януари.
Небето над столицата тази нощ ще бъде озарено от изстрелването на 10 000 цветни ракети с общо тегло 600 килограма, които ще разпръснат 90 000 горящи звезди.
Илюминациите ще продължат 15 минути и 33 секунди. При обстрела ще бъдат отделени 140 килограма въглероден двуокис и това се равнява на замърсяването от един автомобил при изминаването на разстояние от 850 километра, изчислиха еколози.
Последни новини