Новини

Учителите от Хуманитарна гимназия с акция в помощ на болно дете

С обръщение към всички приятели, настоящи и бивши ученици и родители излязоха учителите от Хуманитарната гимназия в навечерието на първия учебен ден. Педагозите от Добрич разпространиха в социалната мрежа зов за помощ на техен възпитаник. "Детето няма да изпита радостта от първия учебен ден, защото очаква животоспасяваща операция", изписа на стената си всеки учител. Гимназията организира акция, за да подпомогне финансово семейството на болното от сърце дете. Обсъжда се и възможността парите за букети да бъдат дарени за операцията. Ето текста на обръщението:  
"Скъпи приятели,
Ние, учителите от СУ "Св.св.Кирил и Методий" – град Добрич, излизаме пред обществеността с кратко послание и огромна надежда – надеждата да помогнем.
В нашето училище учат около 1000 ученици. На 15 септември ще влязат в класните стаи, ще усетят празника, ще се радват да се срещнат с приятели, съученици, учители.
Но едно дете няма да изпита тази радост... Едно дете ще чака своята животоспасяваща операция.
Нека да помогнем на това дете. Днес то има нужда от надежда и финансова подкрепа. При медицински преглед му откриват заболяване на сърцето. Тежката диагноза стресира родителите и те търсят второ мнение. Специалисти в Англия потвърждават заболяването.
Молим Ви да отворите сърцата и душите си и да помогнете.
Ако има желаещи да помогнат с по-голяма сума, моля обърнете се към г-жа Виолета Георгиева.
Телефон на г-жа Георгиева: 0888929625.
Телефон на майката Ани Атанасова - 0896729373
Предстои до няколко дни откриването на дарителска сметка."