Новини

Цветанов продължава да пита защо паднаха гласовете за Детелина Николова

Защо паднаха толкова много гласовете за Детелина Николова на миналите местни избори, е въпросът, който продължаваме да задаваме на цялата организация. Така лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на питане на Бележник тази вечер в Добрич. Преди това заместник.-председателят на партията проведе тричасова среща с местния актив, на която е направен анализ на резултата от местните избори.  След разговора със съпартицийците от Добрич Цветанов констатирал, че е имало едно успокоение, че имат сигурен кмет още на първи тур. После огромната разлика между първия и втория тур също провокирала демотивация. Но е отчетено и отстъплението, показано чрез бройката хора, които предни години гласували за Николова, а на последните избори си останали вкъщи.
"Може да имаме разминаване помежду си, но смятам, че днешната среща трябва да ни обедини. Един загубен избор не бива да става драма, а да се изведе поука и да консолидираме хората", каза още Цветанов Той продължава да смята, че административните качества на Детелина Николова са безспорни.
"Всички са виновни, след като има такъв резултат. Трябвало е да имаме екипна игра", признава партийният лидер. В началото на август предстояла среща на централното ръководство на ГЕРБ, на която Цветанов ще запознае останалите членове с проблема. И едва тогава можело да има решения за оптимизиране на местното партийно ръководството.
На президентските избори партия ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в Добрич, прогнозира Цветанов. Според него няма да има предсрочни избори през пролетта, защото българските избиратели искат стабилност. "А когато президентските избори бъдат спечелени от ГЕРБ, това ще е импулс да се подготвяме за редовни парламентарни избори."