Новини

Цветанов: Неверно внушение е, че искам да измествам Бъчварова

"Гарантирам категорично,  че нямам намерение да измествам никого. Това, че някой път имаме  с госпожа Бъчварова различни професионални мнения на тема сигурност, това по никакъв начин не води до желание да бъде изместен някой – дали тя, или аз." Така лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори тази вечер в Добрич на въпрос на Бележник за множеството публикации в последно време, в които упорито се твърди, че бившият министър на МВР Цветанов води война срещу настоящия министър на МВР.   
"В политиката множество организирани анализатори и политолози се стремят да създават подобни внушения. В последния разговор, който имахме по същество за предстоящите реформи в МВР водихме много конструктивен диалог с госпожа Бъчварова", добави заместникът в партията на Бойко Борисов. "В този парламент моята роля е изключително важна да се формира парламентарно мнозинство, което да подкрепя правителството и всеки министър, посочен от премиера", подчерта Цветанов и определи всички твърдения за конфликт между него и Бъчварова като неверни и интерпретации.
Преди това обаче, помолен да сподели дали госпожа Бъчварова вече е достигнала степента на професионализъм като министър на МВР, Цветанов каза:
"Сложен въпрос. Всеки министър е политическо лице. Дълга е темата и дълъг е отговорът. От 2013-та година умишлено беше съсипана системата на МВР. Когато се задават въпроси дали има политически чадър за определени силови групировки, включително и за случая в Слънчев бряг, мога да кажа категорично, че експериментът „Орешарски“ превърна МВР в услуга на организираната престъпност."