Петък, 12-ти юли 2024 г. | 18:02:33

Новини

Централен водопровод наводни къща в Добрич

Собственикът на двуетажната къща цял ден вчера изпомпвал водаСобственикът на двуетажната къща цял ден вчера изпомпвал водаЦентърът на Добрич стоя 5 часа без вода днес, заради поредната авария на централния водопровод на града по улица "Панайот Хитов". Вчера нищо неподозиращият собственик на двуетажна къща до болницата цял ден изпомпвал  вода от мазето на имота си. Първоначално човекът решил, че течът е някъде от сградата, в която не живее постоянно. В един момент обаче разбрал, че изпомпва чиста вода, която непрекъснато извира отнякъде. В крайна сметка се установило, че централният водопровод е избил, направил си пробив под къщата и я пълни с вода. Днес служители на ВиК отстраняваха проблема, заради който центърът на Добрич стоя 5 часа на сухо.
Авариите по водопреносната мрежа, заради които Добрич е непрекъснато със сухи кранчета, са основно в района около болницата,  Тръбата по улица "Панайот Хитов" е силно амортизирана и вода избива на всеки метър. Настилката пред болницата липсва, защото там през няколко дни се разравя.
Бележник отново припомня, че през територията, заключена между болницата, БИЛЛА и  СОУ "П.Р. Славейков" минава централен водопровод, който е остарял и дефектирал от години. По информация на специалисти, ВиК системата е толкова износена, че работи буквално на магия. Проблемът може да бъде решен единствено с подмяна на водопровода. Проектът за воден цикъл на Добрич обаче буксува от години. Всички партии, спечелили изборите, се заричат, че първата им работа е подмяна на водопреносната система. И веднага сменят шефа на ВиК. След това започва вътрешен спор чие лоби да усвоява обществените поръчки и водният проект така и не тръгва.
Последни новини