Новини

Терорист е убил заложниците в еврейския магазин в Париж (видео)

Освобождаването на заложнициОсвобождаването на заложнициТерорист е убил заложниците в еврейския супермаркет в източната част на Париж, става ясно от видео, излъчено по телевизия France 2. От кадрите се разбира, че преди щурма на полицаите на пода, до входа на магазина лежат трупове. Явно терористът е убил хората още с влизането си. Според някои френски медии терористите в магазина са били двама.
При вдигането на решетките на видеото се вижда ясно, че убитите заложници са мъртви преди да влязат полицаите. По време на щурма, терористът, за когото се твърди, че е 32-годишният Амеди Кулибали, се хвърля върху полицаите, а те го застрелват. После излизат заложниците. Виж видеото тук!
5 са общо труповете в еврейския магазин, предадоха световните агенции. До последно се знаеше, че трима от убитите са заложници, един от труповете е на терориста, а за петата жертва нямаше яснота дали е заложник, или е втори терорист. Впоследствие бяха излъчени разговорите на Кулибали с журналисти. Разбра се, че четвъртата жертва е също заложник. Мъжът се опитал да отнеме оръжието на стрелеца, но това му струвало живота. Самоличността на мъртвите заложници не е обявена.
Следователите във Франция издирват и 26-годишна жена, за която се смята, че е съучастничка на Кулибали.
При атаката на полицията 15 заложници от супермаркета в квартал Порт дьо Венсен в Източен Париж са били спасени, предаде Асошиейтед прес. Няколко минути преди щурма на еврейския магазин  в индустриална зона в градчето Дамартен-ан-Гоел бяха убити братята Куаши, обвинени за атентата срещу редакцията на "Шарли ебдо" в сряда.