Новини

След публикация на Бележник: Ремонтираха фитнес уредите в парка

След като Бележник писа за окаяното състояние на уредите за фитнес на открито в спортната площадка в градския парк на Добрич, съоръженията бяха своевременно ремонтирани. Припомняме, че в неделя показахме еднокракия уред за тренировки в градската градина и съобщихме, че устройствата са лошо поддържани, а някои от съоръженията си стоят с "ампутирани" части от години. Скърцанията на амортизираните от непрекъсната употреба уреди често огласят пространството.
Още в понеделник на обед работници поставиха липсващия крак на едно от осакателите съоръжения. Майсторите обаче не се задоволиха само с поправката на този уред, а внимателно завариха и липсващато повече от година стъпало на съседното устройство, разказаха пред Бележник очевидци.
Вчера бяха демонтирани и разнебитените подвижни части на още един уред, а откъртената поставка за дясна ръка на съседното устройство беше внимателно "бинтована".  
Спортната площадка за безплатен фитнес на открито в градския парк на Добрич беше открита преди пет години. Инициативата беше на възрастни хора, които всеки ден спортуват в градската градина. Инвестицията за 10-те уреда е 30 хиляди лева и беше реализирана по проект за публично-частно партньорство. 70 процента от сумата беше осигурена от общината, а останалите 30 процента, или 9 хиляди лева, бяха дадени като подарък от фирма "Изида". Устройствата бяха доставени от Турция.
Спортната площадка за фитнес на открито е едно от най-посещаваните места в парка. Нерядко обаче деца, оставени без надзор, напъват съоръженията.
Откъртената поставка за ръка беше внимателно "бинтована".Откъртената поставка за ръка беше внимателно "бинтована".Липсващото от преди година стъпало беше поставеноЛипсващото от преди година стъпало беше поставеноНерядко обаче деца, оставени без надзор, напъват съоръженията. Нерядко обаче деца, оставени без надзор, напъват съоръженията.