Новини

Слагат нови "легнали полицаи", за да ограничат скоростта

Обстановката по пътищата в област Добрич се е влошила, а най-честата причина за това е несъобразената скорост, премахнатите изкуствени неравности, които не са заменени с нови, и увеличеният брой на неправоспособните шофьори. По 20 водачи без книжка се установяват на седмица, но законовите мерки не оказват необходимия възпиращ ефект, съобщи шефът на Пътна полиция в Добрич гл. инспектор Жулиян Минев по време на редовно заседание на Областната комисия, проведено днес в Областната администрация. Зам. областният управител Исмет Абил,  председателстващ заседанието, обърна внимание, че общините не бива да се оправдават с липсата на средства, ако се планира предвидимо и при положение, че финансовите разчети в тази насока се правят на база конкретни решения на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата.
Преди това представителите на областните структури отчетоха действията и мерките, предприети през изминалия 6-месечен период.  
Заседание на областната комисияЗаседание на областната комисияОт пресцентъра на Областната администрация в Добрич съобщиха кои са новите мерки за подобряване на безопасността на движението, които са приети на заседанието:
До 15 декември ОД на МВР в Добрич и Областно пътно управление да изготвят съвместен задълбочен анализ, в който да бъдат отразени местата, където има поставени изкуствени неравности върху платното за движение.
Да бъдат прецизирани и определени нови места за поставяне на "легнали полицаи", за да може да бъде ограничена скоростта.
След изготвянето на анализа, той да бъде предоставен на общините, за да могат да предвидят в бюджетите си за 2015 г. финансови средства за изграждането на тези неравности.