Новини

Съботен детски маратон с химични опити и правене на червей

Каква е температурата на сухия лед, как розата може да промени цвета си за секунди, кои вещества могат да "извикат" духа от лампата на Аладин и как сами да си направим червей? Отговор на тези и на още много други любопитни въпроси дава първото по рода си интерактивно научно шоу "Щура лаборатория". На 20 февруари (събота) то отново ще събере децата от 5 до 14 години, за да им открехне тайните от света на химията с помощта на атрактивни експерименти. Събитието се провежда в Мол Варна.
Заниманията, разпалващи въображението и стремежа към знания, не само забавляват малчуганите, но и ги учат как да управляват безопасно химичните процеси. Малките кандидат-химици ще могат да направят първите си опити като асистенти на Щурия професор от 10:30 и от 12:00 часа. Входът за уроците е свободен, но организаторите от дружество "Интересна наука" напомнят, че децата, които ще се включат в заниманията, трябва да са с придружител. "Лабораторните" опити ще продължават всяка събота до края на пролетта, като всеки път ще бъдат различни.
Пак в събота, но от 13:00 часа, стартира първият за годината детски конкурс – "Принц и Принцеса на Мол Варна". Надпреварата на малките таланти, костюмирани като любимите си приказни герои, отново ще събере на сцената в централното фоайе на търговския център малчуганите от 3 до 11 години. Даровитите деца ще трябва да впечатлят жури и публика със своя талант, костюм и грим, които да са тематично свързани с героя, когото представят!
Изненади ще има за всички участници в конкурса, но короните на победителите ще отидат при най-добре представилите се момче и момиче, заедно с още много и големи награди.