Новини

С водосвет за здраве отбелязаха Богоявление в община Добрич

Водосвет за здраве бе отслужен на днешния Йордановден в община Добрич, научи Бележник от свои източници. Ритуалът е извършен по обед от свещеник, който поръсил със светена вода сградата на кметството и пожелал здраве на цялата общинска администрация. По желание на кмета  Йордан Йорданов богослужението не е обявявано пред медиите, за да се избегне излишна показност. Още повече че в кметския екип има двама именици – кметът на Добрич Йордан Йорданов и зам. кметът арх. Боян Коларов.
С водосвет започна и първото  за 2016 г. заседание на Министерския съвет, предаде БГНЕС. Отец Никанор от Гигинския манастир "Св. Св. Козма и Дамян" отслужи водосвета пред премиера Бойко Борисов и министрите му. В молитвата си до Бог отец Никанор каза: „Господи, Иисусе Христе, Боже наш, ти си ни заповядал да се трудим, за да изкараме насъщния си хляб и да удовлетворим нашите телесни и духовни потребности, но не всяко наше дело е според нашите слаби човешки сили. Сам ти си казал, че без теб не можем да правим нищо. Ти помагаш на всички, които с вяра те призоват, за това тези твои раби - Бойко и неговите колеги, на които предстои важната и трудна задача да управляват нашата страна, започвайки и вършейки да прибягват към твоята божествена помощ, за да могат като я вършат с твоя подкрепа, да я завършат благополучно в своя полза, за полза на народа и за твоя слава”. Отецът помоли Господ да е винаги с министрите и Борисов, да укрепи ръцете им, да им помага, да отстрани от пътеките им всяко дяволско хищение и всяка спънка. "Нека успешно преодоляват всяко затруднение, та като познаят своята сила да прославят името ти през всички дни на живота си. Амин!", каза още в молитвата си отецът.
Бойко Борисов обясни, че като православни християни той и министрите му почитат много традициите. Той си пожела да се изгонят "таласъмите и дяволите".