Събота, 13-ти юли 2024 г. | 00:44:51

Новини

Ромче от Каварна завоюва участие в национално езиково състезание

Ани Николова БелчеваАни Николова БелчеваЧетвъртокласничката от ромски произход  Ани Николова Белчева извоюва най-висок брой точки в Добричка област в училищния кръг на международното състезание "Лингвистично кенгуру". Момиченцето учи в НУ "Братя Миладинови" в Каварна. Нейните 195 точки я нареждат на 7-мо място в страната в класацията по английски език. В групата на Ани участниците са 832 от над 150 училища.
Националният кръг ще се проведе на 13 юни, а до него са допуснати общо 52 участници. Таксата за участие е поета от училището.
Състезанието има занимателен характер и няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище.
Това не е първия успех за малката Ани. Тя се е представила отлично и в Националното състезание по английски език "Аз общувам с Европа", организирано от Сдружението на българските начални учители, където е спечелила максимален брой точки, съобщават от община Каварна.
Международното състезание "Лингвистично кенгуру" се провежда на 5 езика: английски, френски, немски, испански и руски и в 5 възрастови групи. Надпреварата е в два кръга – училищен и национален, за ученици от 3-ти до 12-ти клас включително.
Времето за работа на учениците по време на всеки от кръговете е 75 минути.
Последни новини