Петък, 14-ти юни 2024 г. | 05:08:29

Новини

Рибарски мрежи, игли, куки и морски снимки подредиха в община Балчик

Романтиката на балчишкия морски бряг и суровия живот на рибарите е темата на фотоизложбата, подредена във фоайето на Община Балчик. В експозицията са включени предмети, които са неделима част от риболова. Мрежи, игли за плетенето им, оловни тежести, влакна, куки и други материали са предоставени от Историческия музей в Балчик.
Изложбата е в рамките на проект, финансиран чрез Местната инициативна рибарска група, чиято обща стойност е 271 472 лева. Основна негова цел е подобряване качеството на културните ресурси на Община Балчик. Със средствата по проекта се подменя осветлението, озвучаването, зрителските столове и завесите в НЧ „Паисий Хилендарски 1870“. Предвижда се също да бъдат закупени проектор, екран и IP камера, която да предава онлайн концерти и театрални представления.
В рамките на проекта тази година ще се проведе и празникът на рибари и моряци – Никулден. Пред Морска гара в Балчик на 6 декември ще бъдат представени рибни ястия и деликатеси от най-добрите местни готвачи. Те ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел, а рибният курбан ще бъде осветен и раздаден за здраве на всички присъстващи.

Коментари  

0 #1 жанет родригес 02-12-2014 20:08
Риболовните атрибути ,предоставени от Историческият музей ги дарих през 1988г.след смъртта на баща ми,Леонид Илиев,за което получих благодарствена грамота.Приятно бях изненадана,че още ги пазят! Благодаря!
Цитиране
Последни новини