Новини

Реформаторите разделени – общи кандидати само в Добрич и Видин

Кандидатът за кмет на Добрич Йордан Йорданов и Антония Кирова от ДСБ.Кандидатът за кмет на Добрич Йордан Йорданов и Антония Кирова от ДСБ.Реформаторският блок няма да има единна регистрация на местните избори в ЦИК. Шестте формации ще играят независимо една от друга и само в отделни общини като Добрич и Видин ще подпишат местни коалиционни споразумения, съобщава "24 часа".
"Хората ни не са мотивирани да работят в кампания, в която кандидатът е от друга партия", признали неофициално от всички партии в коалицията.
РБ остава без единен национален щаб, какъвто имаше за парламентарните избори и бе оглавен от лидера на СДС Божидар Лукарски. За предстоящия вот на позицията бе избран зам.-шефът на ДБГ Найден Зеленогорски, но  той е готов да я напусне, ако до средата на месеца не се подпише централно споразумение.
Междувременно от СДС готвели национален съвет на 14 юли – на ръба на срока, даден от заместника на Меглена Кунева. Според източници на "24 часа" на форума ще надделее решението РБ да не подписва единна централна регистрация.
Неотдавна кандидатът за кмет на Добрич от Реформаторския блок Йордан Йорданов каза пред Бележник: "Мисля, че сме ги изгладили различията. Не съгласуваме, по-скоро вземаме решения заедно. Този момент е изчистен. Сега колегите от всяка една политическа партия са застанали зад моята кандидатура и мога да ви кажа, че нещата се получават много бързо. И вземането на решения, и евентуалните последващи действия."