Новини

Привикват в полицията жената, която откри нередности с помощите за наводнението в Добрич

Ивка Михнева представлява пострадалите от наводнениетоИвка Михнева представлява пострадалите от наводнениетоИвка Михнева, която представлява интересите на наводнените граждани на Добрич, е била извикана днес в полицията. Жалбата е подадена вчера следобед и очевидно е била разгледана светкавично от началника на Първо РУП в Добрич, защото часове по-късно Михнева е потърсена от униформените.  
"Тази сутрин ми звънна по телефона служител от Първо РУП в Добрич и ми каза, че срещу мен е подадена жалба. Попита кога мога да се явя в полицията, разказа пред Бележник.бг Ивка Михнева. Тя решила, че е по-добре да отиде веднага. На място, се оказало, че съседка се жалвала от нея в полицията,  заради  упражнен "физически и психически тормоз във връзка  с предоставени помощи от "Социални грижи". "Толкова се учудих, че не знаех как да реагирам. С тази госпожа никога не сме говорили за отпускането на каквито и да е помощи. Дори визуален контакт не съм имала с нея", обяснява жената, която представлява 364 собственици на наводнени имоти в Добрич. Въпреки това, тя е подписала предупредителен протокол, че няма да влиза в контакт с жалбоподавателката или с членове от семейството й. "Тъй като става дума за възмутителна клевета, в момента подготвям жалба до прокуратурата", съобщи още Ивка Михнева.

Бележник.бг не успя да открие днес авторката на жалбата срещу Михнева. Ще продължим да я търсим заради редицата смущаващи обстоятелства около тъжбата. Хронологично те стоят така:
1. В понеделник Бележник.бг публикува интервю с Ивка Михнева, която разказа, че в списъците за помощи и дарения на пострадалите от наводнението има нередности. Виж тук.
2. Два-три часа по-късно, по време на срещата  с наводнени граждани кметът Детелина Николова изрази възмущение, че се подават сигнали за нередности при даренията. Градоначалничката публично обяви, че автори на сигналите са Ивка Михнева и Снежана Димитрова. Виж тук.
3. Жалбата срещу Михнева е подадена вчера следобед, по време на срещата, в която кметицата публично посочи кой е врагът.
4. Жалбата е била разгледана с такава експедитивност, че предводителката на недоволните от действията на общината е привикана още днес сутринта.

Коментари  

-2 #3 anonimen 21-09-2014 00:48
Долна лъжкиня! Жената изобщо не е била в списъците на ДМС и не е получавала никакви пари от тях, нито пък е имала претенции за това ! Как може да продължавате да вярвате на тази жена - Ивка Михнева ! Непрекъснато търси под вола теле! А с какво точно тя е пстрадала, защо не се изправи и да каже, как не я е срам!!!
Цитиране
0 #2 iwka 29-08-2014 23:47
Жалбата е пусната от дама представяща се за мениджър на шивашка фирма /бивш орлов/ живуща на втори етаж от триетажен блок по пострадала от наводнението улица -и твърдяща/лъже/ че в мазето което се наводнило живеела майка и спи между бурканите и бидоните - 650 от БЧК и 1500 от ДМС - те такава наглост няма . :o
Цитиране
+1 #1 обективен 24-08-2014 11:10
Това може да се случи само в нашият град.Не е първият случай!Освен,че кметицата се саморазправя с дръзналите да търсят права, в атаките се включва и съпруга,известен с прозвището"кадровика на общината".Отмъщенията на властниците надхвърлят това което се е случило на г-жа Михнева.
Цитиране