Новини

Пенсионер буйства в бар, вади нож срещу собственика

Кавараненски пенсионер получи условна присъда, задето се държал като хулиган в местен бар. Мъжът  съборил инвентара, изплашил клиентите и  извадил нож срещу собственика на заведението на 19 август. Намесата на полицията предотвратила саморазправата и нанасянето на по-сериозни щети.
Според обвинителния акт скандалджията Т.Д.М. нахлувал в бара няколкократно с арогантно и агресивно поведение към обслужващия персонал. Служителите в заведението извеждали буйстващия мъж навън, за да запазят спокойствието на другите гости. Нарушителят отново  се връщал, разправял  се на висок глас със сервитьорите, отправял към тях обиди и псувни, опитвал  се да повреди  наличното имущество. Разгорещената обстановка изнервила собственика на бара, който също пробвал да въдвори ред. Пенсионерът обаче  извадил малък сгъваем нож,  за да го заплаши и нарани.
Обвинителният акт посочва, че действията  на Т.М. са били съпроводени с изключителна дързост и употреба на хладно оръжие. Мъжът се отказа от разглеждането на делото по общия ред  и защитата му се споразумя с прокуратурата за половин година условно. Районният съд в Каварна одобри договорената присъда  с 3-годишен изпитателен срок. Тя е  постановена в резултат на самопризнанията и чистото съдебно минало на извършителя. Наказателният кодекс позволява да бъдат налагани до пет години лишаване от свобода за едро хулиганство, съпроводено с цинизъм и  съпротива срещу  представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазването на реда.