Неделя, 16-ти юни 2024 г. | 01:35:09

Новини

Пастрок блудства с доведени щерки, майката нехае

Баща на дете в риск запази родителските права над дъщеря си със съдебно решение на Окръжния съд в Добрич. Момичето е изведено от дома на майката, където търпи сексуално насилие от новия татко в продължение на три години.
Безотговорната жена с инициали Р.Г.Г. живее на квартира в Тервел, регистрирана е на трудовата борса, през летния сезон е ангажирана  в селското стопанство. Тя е осъдена да заплаща 85 лева издръжка за непълнолетната си дъщеря. Контактите й  са ограничени до две срещи месечно, осъществявани под надзор.  
Съдебното  решение е мотивирано от поведението на жената в семейството, от недостатъчната грижа по опазване физическото и психическото здраве на децата й. След раздялата с биологичния баща, тя заживява с мъж, който  извършва блудствени действия, първо с по-голямата, а след това и с по-малката й дъщеря. Двете споделят с Р.Г.Г., която отправя само предупреждение към приятеля си. Голямата, пълнолетна вече дъщеря започва да излиза след 22.00 ч., злоупотребява с алкохол, става жертва на групово изнасилване. Това е причината социалните служби да изведат момичетата от дома им през октомври миналата година и да ги настанят в приют за безпризорни. Бащата прави постъпки за родителските права. Междувременно съжителстващият с майката мъж С.Г.С. получава условна присъда за сексуално посегателство над лице под 14–годишна възраст.
В социалния доклад за двете ученички се посочва, че в приюта с тях са провеждани терапевтични беседи за преосмисляне на житейската ситуация. Те посещават средното общообразователно училище в Тервел. Справят се с учебния материал и при затруднения се обръщат за помощ към преподавателите. Социалните работници дават заключение, че бащата  е способен да осигури на децата си спокойна и безопасна среда. Момичетата   обитават първия етаж от двуфамилна къща, където живеят таткото, неговият  брат и възрастна жена. Майката обжалва  решението  на районното съдилище за родителските права и ограничаването на личните отношения. Пред Окръжния съд тя прави изявлението, че е всеотдаен родител, който през целия период на израстване се е грижил за обучението и възпитанието на дъщерите си. Втората инстанция отхвърля  нейните искания, тъй като твърденията й не кореспондират със събраните по делото доказателства.
Последни новини