Новини

Пак арестуваха сикаджиите от Добрич

Бившият шеф на СИК в Добрич Ивелин Димитров, известен като  Големия Котарак, тогавашният му заместник Богомил Митев и Ивайло Христов са задържани под стража, заради имотна измама.
Тримата са обвинени, че принуждавали добричлийка да се разпореди с апартамента си, заплашвали са я с насилие и са й причинили значителни имуществени вреди. Престъплението е извършено в периода септември 2013 – август 2014, съобщават от Окръжния съд в Добрич. След като анализирали събраните в досъдебното производство материали, магистратите направили обоснованото предположение, че тримата са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът им е наложил днес най-тежката мярка "задържане под стража", защото е преценил, че има опасност обвиняемите да се укрият, или да извършат други престъпления.
Бележник припомня, че името на Ивелин Димитров, известен в Добрич като Големия Котарак, нашумя още в средата на 90-те години на миналия век. Ивелин  беше шеф на СИК в Добрич, а Богомил Митев се представяше за негов заместник. Името на Големия Котарак се свързва и с три от безследно изчезналите през 98-ма година девойки. Имаше и твърдения, че Ивелин Димитров има пръст в жестокото убийство на варненски бизнесмен. Следствието обаче не успя да намери доказателства за тези връзки. През 2001-ва тогавашният главсек на МВР Бойко Борисов дойде в Добрич с група антимафиоти, за да респектира Котараците. В нощната акция обаче беше открит само един газов пистолет.
Братът на Ивелин – Димитър, наричан Малкия Котарак, беше арестуван през 2012-та година заедно с пернишкия наркобос Стоян Кръстев-Драгановеца, заради афера с 36 кила хероин.