Новини

Отказват да се евакуират в Одринци

Язовир ОдринциЯзовир ОдринциПоловината от жителите на Одринци са вече евакуирани. За съжаление, бройката на отказващите да напуснат къщите си, се увеличи. Отначало бяха 5, сега станаха 7 души. Това разказа пред Бележник кметът на село Одринци, Димитър Минев. Има една жена, тежко болна. съпругът й казва, аз без нея не тръгвам, разказа кметът. Той обясни, че имат още няколко часа, в които всички трябва да бъдат евакуирани. Надява се да се справят.
Само един човек остана да бъде евакуиран в село Долина, обясни кметицата Калина Колева. Нейните съселяни били настанени в училището на село Владимирово. Един-двама се прибрали при близки в Добрич.
Бележник припомня, че заради опасност от преливане на язовир Одринци, трябва да бъдат евакуирани всичките 430 жители на добричките села Долина и Одринци.
Евакуираните хора ще останат няколко дни извън домовете си, стана ясно малко по-късно, по време на посещението на министъра на МВР Веселин Вучков в Добрич. Мерките се предприемали, защото при евентуална приливна вълна населеното място щяло да остане откъснато. По два полицейски екипа пазели селата Долина и Одринци, след евакуацита щели да оставят по три екипа.
Последни новини