Новини

Секретарка краде от синдикалните пари на МВР

Секретарката на  Синдикалната федерация на служителите на МВР в Добрич М.С.Ж. се призна за виновна в присвояването на 6 086 лева. Районният съд одобри внесеното от прокуратурата споразумение за условна присъда от една година.
В качеството си на длъжностно лице служителката имала достъп до парите на синдикалното дружество, но злоупотребила с това и започнала да заделя за себе си. Първото доказано присвояване датира от 2010 година, когато през октомври, ноември и декември жената  ползвала за свои нужди по 400 лева месечно. Същият размер на сумата тя прибирала за себе си на шест пъти през 2011 година.  В обвинителния акт за цялата  2012 г. фигурират от 30 до 700 лева на месец. Последното финансово нарушение, установено на 6 март 2013 г., е за 30 лв. Присвоените пари са възстановени до приключване на съдебното следствие. При определяне на наказанието защитата и прокуратурата се споразумяха за отлагането му с изпитателен срок от три години. Възпитателната работа по отношение на обвиняемата се възлага на служител при Първо РУ на МВР гр. Добрич.  Тя ще плати  разноските за делото в размер на 435 лева по сметка на ОД на МВР.
Веществените доказателства, сред които  папки с разходни документи, касови книги, неномерирани касови ордери, протокол за финансова ревизия, ще бъдат върнати на синдикалното дружество  шест месеца  след  влизане в сила на съдебното определение. То не подлежи на обжалване или протест.

Коментари  

+2 #1 цвете 25-11-2014 11:11
Защо й криете името ?????Така много злоупотреби си остават ненаказани.....
Цитиране