Новини

Огнени кълба в небето и водни бомби бушуваха над плажа на Каварна

Огнени кълба в небето, светлинни отражения в морето, ефектни тигрови опашки, златна върба и водни бомби. Хиляди туристи станаха свидетели на грандиозния светлинен спектакъл, който се разрази две последователни нощи в небето на плажа над Каварна. А всеки от пиротехническите ефекти беше с продължителност от 5 минути.
Шест фирми имаха принос за оригиналното шоу – "Биляна фойерверк", "Енигма", "Парти лейдис", "Ес еф хикс интернешънъл", "Компас" и  "Кригея", съобщават от община Каварна. Всяка заря представляваше самостоятелно представление, съпроводено от подходящ музикален фон – испански ритми, класика, филмова музика.
По време на тазгодишното трето издание на фестивала на фойерверките звучаха хитове от 90-те и хип-хоп ритми. В първата вечер на сцената на плажа се качиха основоположниците на хип-хопа в Европа Down Low. Музикалната двойка се срещна за първи път с каварненските си фенове и определено не ги разочарова. Изпълниха на живо едни от най-големите си хитове като Johnny B, Murder, Moonlight.
Доброто настроение продължи и през втората фестивална вечер, която беше посветена на българския хип-хоп. Участие в програмата взеха младият рапър Паф, Гери Дончева, Мариета и хитовият дует Румънеца и Енчев. Специално за участието си във фестивала на фойерверките, те бяха подготвили атрактивно шоу с костюми и хореография.
Вечерите продължиха с дискотека под небето, заедно с DJ Rossko. Водещи на програмата бяха Ернестина Шинова и Краси Добрев. Фестивалът беше режисиран от Андрей Слабаков и реализиран със съдействието на община Каварна.