Новини

Обявиха Кристалина за Почетен гражданин на Добрич, тя благодари от видеозапис

Ангел Табаков слуша Кристалина Георгиева на записАнгел Табаков слуша Кристалина Георгиева на записЗеместник-председателят на ЕК Кристалина Георгиева благодари от видеоекрана за удостояването с титлата Почетен гражданин на Добрич по време на тържествената сесия на Общинския съвет днес. Преди това председателят на местния парламент Ангел Табаков прочете дългата и блестяща биография на госпожа Георгиева и отново съобщи за мотивите за удостояването й с титлата.
Припомняме, че еврокомисарят беше номинирана за приза от кмета Детелина Николова, заради това, че прадядото на Георгиева е учителствал в Добрич и защото еврокомисарят съдейства за евросресредства след наводнението миналата година.
По време на тържествената сесия днес Табаков обясни, че госпожа Кристалина Георгиева ще получи почетните символи на града по време на някое от следващите й посещения в Добрич. След това самата Кристалина Георгиева благодари сърдечно от екрана  и се извини, че не може да присъства поради неотложни ангажименти. "Благодаря за честта, че ме удостоявате с титлата в една паметна за Добрич година, когато се навършват 75 години от присъединяването на Южна Добруджа в пределите на България. Благодаря, че ме приобщихме към вас  Честит празник на Добрич и на неговите прекрасни хора!", каза новият Почетен гражданин на Добрич.
Приветствие към добричлии поднесе и евродепутатът Мария Габриел, която обясни, че представялва и госпожа Кристалина Георгиева.